OVER GUZZI

guzzi


Ristorante GUZZI is ontstaan uit onze passie voor het authentieke Italië. Na het succesvol brengen van de 'slow food' revolutie in Leuven, brengt het team achter Rossi opnieuw een nieuwe revolutie rond 'Italiaanse authenticiteit' onder de naam 'GUZZI'. Chef Felice Miluzzi's antwoord om trouw te blijven aan de Italiaanse authenticiteit is niet door te buigen voor traditie of cliché; integendeel, hij verdedigt de Italiaanse authenticiteit door het Italiaanse icoon zoals pizza te verjongen, en door onophoudelijk te zoeken naar uitzonderlijke ingrediënten en seizoensgebondenheid, wat hij beschouwt als de essentie van de Italiaanse keuken. Hoewel pas sinds 1 september 2021 geopend, heeft GUZZI nu al positieve recensies gekregen van KNACKWEEKEND, DE MORGEN, De STANDAARD, TRENDS KNACK, De Tijd, Le Soir!


PIZZA

De korte versie van GUZZI pizza kan worden samengevat als 'langzaam gefermenteerde zuurdesem pizza gebakken in een klei-oven met uitzonderlijke ingrediënten'.

Het lange verhaal van Guzzi pizza kwam voort uit Felice's levenslange haat-liefde-verhaal met pizza. Zoals veel Italiaanse kinderen was hij opgegroeid met het eten van pizza elke zondagavond, maar naarmate hij volwassener werd, werd zijn verliefdheid vrij serieus; hij reisde de wereld rond om de beste pizza's te zoeken, hij predikte de democratische heerlijkheid van pizza wanneer dan ook aan wie (zijn vrouw Yue is nu een vrome pizzaliefhebber); als chef-kok keek hij nooit neer op een pizza, maar verwonderde hij zich over het potentieel dat een pizza kan bezitten, als hij niet alleen door de behendige handen van een "pizzaiola", maar ook door het hart en de geest van een chef-kok wordt beroerd soms werd hij zo kwaad als hij een pizza proefde die door de maker niet de nodige eer was aangedaan (te zout en onverteerbaar zijn belangrijke ondeugden); maar bovenal droomde hij ervan om op een dag de pizza zo elegant en verrukkelijk te maken dat niemand ooit zal onderschatten wat een pizza kan doen. Die droom is nu werkelijkheid geworden met de opening van GUZZI.

Elke pizza van Guzzi begint zijn leven met biologische tarwe van oude variëteiten uit Vento (Antico Molino Rosso); ze werden tot op de dag van vandaag met stenen gemalen om zowel de smaak als de voedingswaarde te behouden; ons deeg krijgt alle tijd om goed te rijzen voordat het zijn begeleiding van het echt uitzonderlijke vindt: San Marzano tomaat uit het meer van Sarnese Nocerino, ansjovis uit Cetara, rode uien uit Tropea, fauna en flora uit Guzzi's eigen tuin ...


UITZONDERLIJKE INGREDIËNTEN

Naast de pizza van Guzzi's serveren we ook op het seizoen geïnspireerde kleine gerechten (antipasti) om te verwennen of te delen. Dit zijn al even iconische Italiaanse gerechten waarbij we de nadruk leggen op de puurheid, de versheid en het vakmanschap van de ingrediënten.

NATUURLIJKE WIJN

Wij hanteren een zeer selectieve en wisselende natuurlijke wijnkaart. Terwijl we streven naar het beste voor de natuur, maken we geen compromis over de smaak. Onze natuurwijnen beloven finesse en evenwicht.

Wij schenken ook een uiterst beperkte voorraad van het veelgevraagde Cantillon bier van de nog steeds familiale Lambiek brouwer. Deze bieren zijn met een verworven en complexe smaak die goed samengaat met onze doordachte pizza.

Wie van luchtige dorstlessers houdt, kan ook bij ons terecht. Kom kennismaken met het ludieke maar daarom niet minder serieuze bier van het collaboratieve en inclusieve Brussels Beer Project.


LOCATIE, TERRAS EN STADSTUIN

GUZZI is gevestigd in een prachtig herenhuis in het centrum van Leuven, net om de hoek van het Stadspark en recht tegenover het prachtige gebouw van KADOC. GUZZI is ruim, licht, met een charmante terrastuin achteraan waar je kruiden en groenten vindt, die we in onze keuken gebruiken. Net als in Rossi wordt u bij binnenkomst begroet door onze open keuken en kleioven. Dit is het hart en de ziel van GUZZI waar magie en (soms drama) gebeuren.